SMTKL

Print E-mail

Kokurikulum

Para pelajar digalakkan bergiat aktif dalam bidang kokurikulum. Mereka diwajibkan menyertai sekurang-kurangnya satu persatuan akademik atau bukan akademik, di samping diwajibkan menjadi ahli kepada satu persatuan beruniform. Seseorang pelajar tidak boleh memegang lebih dari satu jawatan penting dalam kokurikulum. Poin-poin positif diberi untuk menggalakkan pelajar aktif dalam persatuan dan kelab.

Untuk menyelaraskan kegiatan kokurikulum, Majlis Pemimpin Pelajar (MPP) bahagian persatuan dan kelab, dan Majlis Sukan Sekolah (MSS) bahagian sukan dan permainan, memainkan peranan penting. Antara aktiviti yang telah diatur oleh MPP dan MSS adalah seperti berikut :

• Menyelaras aktiviti semua persatuan dan kelab.
  • Menetapkan hari-hari persatuan dan kelab mengadakan mesyuarat sekali seminggu dan menetapkan hari mesyuarat agung.
  • Mengumpulkan laporan aktiviti persatuan dan kelab untuk diberi poin.
  • Menyusun lawatan sambil belajar ke kilang-kilang dan tempat-tempat yang ada kaitan dengan kursus, persatuan dan kelab.
  • Membantu menyelaras program Sukaneka, Minggu Silaturahim, Larian Sekolah, Ujiantara, Saringan dan Karnival Sukan.

Last Updated ( Tuesday, 19 July 2011 08:53 )

PENERAJU SMTKL

Foto Aktiviti

Mutiara Kata

Seperti apa anda akan menjadi seseorang sesuai takdir anda, bergantung pada keputusan yang anda buat

TIPS

5 CARA MUDAH UNTUK BERJAYA

1. Berkawanlah dengan orang yang positif

2.  Tiru cara dan proses orang berjaya buat

3. Letak target dan cintailah target anda

4. Baca success story orang lain

5. Teruskan belajar, belajar dan belajar

Members : 39908
Content : 119
Web Links : 6
Content View Hits : 500820

Undian

Pendapat Anda Tentang Portal Ini

Siapa Dalam Talian

Copyright © 2017 SMTKL. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.