SMTKL

  
Friday, 14 October 2016 12:00
The Game4Life Public Service Announcement (PSA) anjuran The Star’s Newspaper-in Education (NiE).
 
 
 
 
 
 
  Pertandingan The Game 4Life  Public Service Announcement (PSA) anjuran The Star’s Newspaper-in Education (NiE) adalah merupakan acara tahunan yang dianjurkan oleh The Star Media Group bersama Taylor University. Ini merupakan penyertaan kali pertama oleh SM Teknik Kuala Lumpur. Pada bulan April 2016, peserta dikehendaki mencipta poster bertemakan kebaikan/ kepentingan sukan ke pada rakyat Malaysia terutamanya pelajar sekolah.Pertandingan ini telah disertai oleh 17,000 pelajar seluruh Malaysia dan SM Teknik Kuala Lumpur telah menghantar 14 poster untuk dipertandingkan. Sangat membanggakan apabila salah satu daripada poster dengan motto “ Don’t Brawl, Play Ball” telah terpilih untuk Merit Award seterusnya melayakkan pasukan Adulescentia yang diwakili  4 pelajar untuk bertanding di peringkat kedua iaitu sesi temuduga untuk menguji kepetahan dan tahap penguasaan Bahasa Inggeris para peserta. Kejayaan dalam sesi temuduga telah melayakkan pasukan tersebut terpilih sebagai “top three” dan berjaya ke pusingan akhir.

Pertandingan akhir telah dijalankan pada 24 September di Taylor University dan dirasmikan oleh Timbalan Menteri Pendidikan, En Chong Sin Woon.Lebih mencabar untuk pusingan akhir, setiap kumpulan dikehendaki menyampaikan mesej poster dalam bentuk“power point” dan video.Pasukan Adulescentia yang diwakili oleh Iman Jazmina bt Mohd Jamel, Siti Zulaikha Safiyah bt Mustafar, Ally Zulfadhli b Rahmat dan Shafiq B. Nor Zamri telah berjaya menjadi naib johan sekaligus memenangi voucher pembelian telefon sebanyak RM1000.00 dan juga voucher makanan RM50 untuk setiap pelajar. Kredit kepada koordinator pertandingan ,Pn Nor Asiah Mohamad, dan guru penasihat Pn Khairiah bt Kasim serta Pn Leela Rani a/p Bachan Singh.

(ini link ke Star TV)

 
  
Monday, 26 September 2016 10:31

PERTANDINGAN INDONESIA YOUNG INVENTOR AWARDS 2016 (IYIA )

         BARISAN PASUKAN SEKOLAH 

Pertandingan IYIA 2016 merupakan pertandingan peringkat antarabngsa yang berlansung di Pusat Konvensyen Surabaya, Indonesia. Pertandingan ini menyaksikan lebih dari 300 buah produk inovasi yang di pertandingankan. Tiga kategori utama iaiti kategori A  Junior Inventor, Kategori B, Young Inventor dan Kategori C untuk Pelajar Universiti dan Kolej. Penyertaan dari negara Sri Langka, Turki, bulgaria, Indonesia, Malaysia, Taiwan, Egypt, Jordan dan negara lain memberikan peluang kepada pelajar melihat, bagaiman sebuah inovasi itu dihasilkan. Untuk melayakkan diri kepertandingan ini, sebuah produk mestilah sudah didaftar patentkan. Persaingan yang hebat dan hakim yang datang dari luar negara, memberikan gambaran sebuah pertandingan yang berprestig.

Pasukan sekolah SMTKL membawa produk OKU D yang sudah didaftar petentkan, dan pertandingan ini merupakan pertandingan kali ke 5, peringkat antarabangsa, selepas ICAN  Canada, MTE, ITEX,I ENVEX. Pelajar-pelajar terdiri dari kumpulan pelapis yang bersungguh-sungguh untuk menang , ialah Lukman bin Mohd Najib (Naib Kapten Sekolah), Mohd Alif Syafiq b Md Takiyuddin, Mohd Iqbal Afiq b Mohamad, Mohd  Aiman Zabidi dan Danish Ezynac b Mustafidee. Alhamdullillah, Produk OKU D menerima anugerah Emas dengan mendapat Sijil dan medal. Terima kasih kepada semua yang memberikan sokongan.
 
  

PROGRAM SEKITAR JULAI 

 MAJLIS KHATAM DAN BERBUKA PUASA

 

   TEMPAT : SURAU AL FALAH & DEWAN MAKAN

Last Updated ( Thursday, 25 August 2016 14:39 )
 
  

       PROGRAM SEKITAR JUN

                    MAJLIS KHATAM DAN BERBUKA PUASA

 

                       TARIKH : 30 JUN 2016 

TEMPAT : DEWAN MAKAN SMTKL 

Last Updated ( Wednesday, 03 August 2016 11:35 )
 
  

PROGRAM SEKITAR MEI

Pertandingan Inovasi Peringkat Sekolah 

 

   Tarikh : 4 Mei 2016

   Tempat : Dewan SMTKL   

 

   SAMBUTAN HARI GURU SMTKL 

 

  

   Tarikh : 27 Mei 2016

    

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 16

PENERAJU SMTKL

 

Foto Aktiviti

 

 

 

Mutiara Kata

Seperti apa anda akan menjadi seseorang sesuai takdir anda, bergantung pada keputusan yang anda buat

TIPS

5 CARA MUDAH UNTUK BERJAYA

 1. Berkawanlah dengan orang yang positif

 2.  Tiru cara dan proses orang berjaya buat

 3. Letak target dan cintailah target anda

 4. Baca success story orang lain

 5. Teruskan belajar, belajar dan belajar

 

Pengunjung

Members : 39908
Content : 119
Web Links : 6
Content View Hits : 471574

Undian

Pendapat Anda Tentang Portal Ini
 

Siapa Dalam Talian

We have 18 guests online
Banner
Copyright © 2017 SMTKL. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.